vrijdag 22 februari 2008

Boek zoekt Lezer - Bijzondere Collecties UvA

Niet alleen deze tentoonstelling is denk ik een een bezoek waard, de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam zijn dat ook. De nieuwe locatie doet de Bijzondere Collecties recht toe. Dus neem een kijkje bij de tentoonstelling en laat je inspireren!

De tentoonstelling bevat in hoofdzaak materiaal uit de omvangrijke collectie van de Stichting Bibliotheek van het Boekenvak. Deze collectie begon in 1845 als vakbibliotheek en werd vijftig jaar geleden in bruikleen gegeven aan de Universiteit van Amsterdam.

Al eeuwenlang probeert de boekhandel op velerlei manieren de aandacht van het publiek te trekken. Met advertenties, affiches en mooie boekbandjes bijvoorbeeld. Daarnaast is er de collectieve propaganda, met de Boekenweek als hoogtepunt. De laatste deccenia creƫerde ook de televisie menige bestseller. Al deze facetten van reclame voor het boek komen in Boek zoekt lezer aan bod.

Boek zoekt lezer is de eerste van drie tentoonstellingen die door de Bijzondere Collecties worden georganiseerd in het kader van Amsterdam Wereldboekenstad.

Tentoonstelling loopt vanaf 05-03-2008.

Geen opmerkingen: