zondag 17 februari 2008

Benno Premsela in het Stadsarchief Amsterdam

In het Stadsarchief Amsterdam is een tentoonstelling over de vormgever Benno Premsela. Aan de hand van archief materiaal worden verschillende facetten van het leven van Benno Premsela besproken. Van de week ga ik zelf even een kijkje nemen bij de tentoonstelling. Misschien ga ik in de loop van de maand ook nog naar een van de zondagmiddag lezingen. Klinken zeker erg interessant!

Show Yourself; Benno Premsela 1920–1997
15 februari t/m 27 april
Dinsdag t/m zaterdag 10.00-17.00
Zondag 11.00-17.00

Benno Premsela was een markant Amsterdammer: vormgever, bestuurder van allerlei organisaties, voorvechter van de homo-emancipatie en spil van een grote vriendenkring. Wie was deze spin-in-het-web, wat deed hij en met wie ging hij om?

Zondagmiddagbijeenkomsten
Vrienden en bekenden vertellen over Benno Premsela aan de hand van een of meerdere archiefstukken. De bijeenkomsten worden gehouden om 15:00 uur in de Studiezaal en zijn toegankelijk voor bezoekers van de tentoonstelling Show Yourself.

Hieronder enkele van de bijeenkomsten die mij interessant lijken (er zijn er dus meer, zie daarvoor de website van het Stadsarchief):

24 februari
Dingeman Kuilman, directeur Premsela Stichting voor Nederlandse Vormgeving en Jos Holtkamp, adviseur cultureel erfgoed van de Nederlandse vormgeving, over vormgeving en de Premsela Stichting.

9 maart
Hedy D’Ancona, voormalig minister WVC en voorzitter Amsterdams Fonds voor de Kunst, over Benno Premsela als cultureel bestuurder.

30 maart
Guus Ros, grafisch ontwerper en voormalig partner BRS Premsela Vonk en Eden over BRS
Premsela Vonk.

6 april
Josée de Pauw, textielontwerper en voormalig partner Premsela Vonk en partners en Eden, over Benno Premsela als ontwerper en liefhebber van textiel.

1 opmerking:

Anoniem zei

leuke blog, succes ermee!